vineri, 28 decembrie 2007

Asadar, fasole cu ... Carlan

Dupa 1 Decembrie din acest an, am fost cu totii de acord ca o sarbatoare nationala petrecuta in intuneric si mohorala, cum a fost la Iasi, este mai curand sacrilegiu decat sarbatoare.

Asa ca ne-am hotarat sa punem de o traditie a veseliei si distractiei, la fiecare sarbatoare majora. Ma refer, in primul rand, la 24 Ianuarie si la 1 Decembrie.

Anul asta, in 2008, vom incepe, de 24 Ianuarie, cu o Serbare Populara in Piata Palatului Culturii, cu muzica populara si de petrecere, atmosfera si, cel mai important, obiceiul traditional romanesc de a servi fasole cu ciolan si tuica fiarta.

Vom promova intens evenimentul pentru ca prezenta iesenilor sa asigure un start reusit al traditiei.

Vom fi pregatiti sa facem fata la 10.000 de portii, incercand astfel sa pozitionam din prima stacheta foarte sus.
Asta, pentru ca tinta este la 24 ianuarie 2009, cand aniversam 150 de ani ai Unirii, si cand vrem sa intram in Cartea Recordurilor, cu cea mai mare mancare de fasole pregatita vreodata, chiar acolo, in fata Palatului Culturii.
Ar trebui sa depasim atunci 20.000 de portii, si de aceea este nevoie de doua repetitii generale in plan organizatoric: una la 24 Ianuarie de acum, plus una de 1 Decembrie 2008 cand, de asemenea, avem o aniversare rotunda: 90 de ani.

Organizarea din acest an va fi exclusiv in responsabilitatea noastra, democrat-liberalii din Iasi, urmand ca dupa o prima editie reusita, sa oferim evenimentul Primariei, asa cum am facut si cu Revelionul in strada.
Daca va amintiti, Revelionul lu' Carlan, din 1999/2000, dupa ce a adunat 40.000 de ieseni, a fost acceptat (greu) de Primarie si a devenit o traditie castigata a comunitatii locale.

Un ultim lucru: pe 24 Ianuarie speram sa adunam ceva invitati de marca, din tara si din strainatate, care sa ne onoreze Serbarea Populara de la prima editie.

Daca aveti sugestii, nu ezitati!
Daca nu, atunci va astept pe 24 Ianuarie, la o fasole cu ... Carlan.

Un comentariu:

florin ghetau spunea...

Actiunea e usor populista, dar cu siguranta va prinde la un anumit public.
Pe de alta parte, e adevarat insa ca la Iasi au cam lipsit actiunile de genul asta la zilele festive (1 decembrie, 1 mai, 24 ianuarie).
Cu exceptia Hramului din octombrie, orasul e mort din punctul asta de vedere. E un inceput, dar actiunea „fasolea” n-ar tb sa fie neaparat capul de afis al zilei Unirii. Nu de alta, dar va rade tara de noi.