sâmbătă, 1 martie 2008

Scremetele manipulatorilor disperati

Abia intors de prin judet, am apucat sa citesc cate ceva din presa locala de azi.
Printre altele, un distins editorialist, dintre cei care se screm de buna bucata de timp sa bage dihonie intre mine si domnul Oprea, scrie senin ca as fi dat publicitatii o cifra din sondajul CSOP (40% intentie de vot pentru Nichita) in timp ce tin tot restul sondajului sub mare secret.
Bineinteles, secretul este din motivul ca nu ne-ar place cifrele noastre, dar intentia de vot pentru Nichita am dezvaluit-o, ca sa-i fac in ciuda rectorului.
Nu-l banuiesc pe distinsul scriitor de incapacitate de a intelege romaneste.
Prin urmare, nu ma adresez aici lui, ci doar cititorilor lui, care pot cadea in capcana.
Am postat marti, chiar aici, pe blog , cateva cifre din sondaj.
La punctul 3, avem testarea sanselor de realegere a lui Nichita (in fapt, un fel de tur doi, fara contracandidat, primarul concurand singur).
Asadar, in conditiile in care primarul concureaza singur, 26% sunt nehotarati, 29,8% l-ar realege pe Nichita si 44,2% nu.
Daca luam numai raspunsurile ferme, fara nehotarati, balanta este, in mare, 60/40 impotriva lui Nichita - FARA CONTRACANDIDAT IN FATZA, ma-ntelegi?
Intrebare de baraj: daca, candidand singur, Nichita are doar 29%, sa se calculeze cam cat ar avea intentie de vot daca are si contracandidati, precum Dumitru Oprea, omul PNL si Irina Schrotter!
Ca sa nu mai insistam pe teza secretomaniei din jurul sondajului, mai spun doar ca intentia de vot pe candidati nici nu a fost prinsa ca intrebare in sondaj, din motive foarte clar argumentate: nu sunt declarati toti candidatii, PD-L are transata decizia pe candidat la Iasi, deci nu are rost sa masuram acum candidati ipotetici.
Aceasta a fost macheta chestionarului in toate judetele din tara - fara intentie de vot pe persoane.
In clipa in care PNL va anunta candidatul, putem face primul sondaj cu intentie de vot pe persoane, fara variante alternative sau 2-3 candidati la un partid.
In sondajul de fata, am avut in schimb intrebari privind intentia de vot pe partide (inclusiv "candidatul carui partid il veti vota pentru primar") pentru a se vedea suportul politic al viitorilor candidati.
Despre discretia asupra datelor nu are rost sa mai insist.
Cine face sondaje serioase, nu le da la public in toiul luptei.
Dupa ce acestea si-au atins finalitatea (nu mai sunt chiar proaspete sau am luat decizia asupra candidatului) pot fi facute cadou. Acum, insa, sorry, nu se poate!
Asa ca nu va mai scremeti degeaba fratilor manipulatori, stiti bine, pe surse, ca finala este detasat Oprea - Nichita, ca Nichita nu se realege nici daca va candida singur si ca, la toti indicatorii calitativi (incredere, imagine, competenta, leadership, onestitate) Dumitru Oprea domina topul.
In rest, s-auzim numai de bine!

3 comentarii:

Paul spunea...

Referitor la editorialistul care v-a suparat si pe Dvs. si pe mine: cred ca ceasul de aur al lui Fenechiu si mapa de ministru a lui Adomnitei au mai multa cultura politica decat nefericitul care a lansat fumigena. Amarasteanul a mai gresit odata confundandu-l pe Andrei Hoisie-fost sef la Catedra de Germanistica-Cuza cu Daniele Condurache-fost sef la Jurnalism-tot Cuza. L-a atacat pe unul gandindu-se la altul.
In fine. Salut startul campaniei de promovare a liderilor locali ai PD-L. Cu asa leadership puternic, Consiliul Judetean si Primaria vor ajunge pe maini bune.

blog spunea...

Domnule Carlan, aveti o adresa de mail unde as putea sa va trimit ceva?
Cu stima, bogdan

Dan Carlan spunea...

dan_carlan@yahoo.com