joi, 10 iulie 2008

Blatul decuparii Colegiilor Uninominale

Nu intru in detalii foarte multe.

O imagine valoreaza cat 1000 de cuvinte.

Puteti compara mai jos propunerea PD-L Iasi pentru decuparea colegiilor electorale cu varianta adoptata in Comisie de PSD si PNL.

Propunerea PD-L: comune grupate compact, pe criteriul drumurilor de acces; marimea colegiilor cat mai echilibrata ca populatie (diferenta de 23% intre cel mai mare si cel mai mic colegiu); lipsa criteriului politic (ce culoare au primarii).

Decizia PSD-PNL: salamandre prin judet, cu sarituri peste dealuri, fara legatura cu drumurile principale; diferente majore intre colegii (colegiul 2, pregatit pentru domnul Fenechiu, are cu 37% mai multi locuitori decat colegiul 1, de exemplu) si un pronuntat slalom pentru gruparea primarilor dupa partid si nu a comunelor dupa interese zonale comune.

Scopul?

Liderii locali "care trebuie" vor avea sanse substantial marite in fata propriilor colegi de partid. In timp ce 12 candidati ai partidului (PSD sau PNL) vor aduna voturi din judet, 3-4 baieti destepti dintre ei vor culege caimacul, adica mandatele de parlamentari rezultate.

Aceste colegii vor ramane valabile legislaturi in sir de acum inainte.

In loc sa reflecte necesitatile comunitatilor locale, colegiile vor purta in timp chipul si asemanarea celor ce conduc vremelnic PSD si PNL, in anul de gratie 2008.



Niciun comentariu: