luni, 21 iulie 2008

Vii si gainarii

Aflu, cu amuzament, motivul pentru care domnul Nichita ar fi fost prgatit sa-l execute pe senatorul Solcanu in PSD: "a negociat, printre viile de la Cotnari, cu Dan Carlan si Petrica Movila, trecerea lui Flaiser la PD-L precum si inscrierea unor primari PSD la democrat-liberali".
Nici ca se putea gasi o mai penibila explicatie pentru un gest care tine de rafuiala interna pura. Pur si simplu, Nichita si-a inlaturat un lider incomod din partid, dupa ce a simtit primavara intreaga cat de ostila i-a devenit propria organizatie.
Cat despre vii, numai de bine!
O spun aici, ca sa ramana scris si sa nu aiba motive careva sa motiveze ca nu am infirmat "stirea": este cea mai perfecta fabulatie!
Trecerea domnului Flaiser la PD-L am discutat-o exclusiv cu domnia sa, in nici un caz pititi prin tufele judetului, ci in biroul sau, in biroul meu sau, in final, la Bucuresti.
In ceea ce priveste primarii PSD impinsi de Ion Solcanu spre noi, daca n-ar minti, domnul Nichita ar putea indica un singur nume de primar trecut la PD-L in tot acest an, nu doar in luna aprilie.
Nu are cum, din simplul motiv ca noi, fostul PD, am primit primari PSD in partid doar in primavara anului 2006, cu proiectul clar de a munci impreuna doi ani, pe dezvoltarea comunelor respective, pentru a ne merita voturile in 2008.
Avem, asadar, un exemplu despre cum oamenii marunti nu au nici macar curajul sa-si asume propriile gainarii politice, inventand in schimb acte si fapte care sa le justifice.
Eu, unul, daca aveam nevoie sa discut ceva cu Ion Solcanu, probabil ca as fi gasit o ceasca de cafea, undeva prin Senat, fara sa fie nevoie sa trag clopotele prin vii ...

Niciun comentariu: