sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Lacrimi de crocodil pentru autostrada

Distinşii noştri colegi liberali (Relu, Cristi şi Varujan) ne-au facut astăzi să plângem.
De mila autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, părăsite şi de guvern şi de PDL şi de români şi de maghiari, într-o conspiraţie universală a dezinteresului.
Cel puţin aşa rezultă din comunicatul de presă de după respingerea în comisie a unui amendament la legea bugetului de stat.
Cuprinşi de nevoia de afirmare a interesului pentru infrastructura din Iaşi, Moldova, România, Europa şi Calea Lactee, domnii parlamentari liberali au scris unul din cele 6.500 de amendamente de şicanare a bugetului, cerând bani în plus pentru Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, la capitolul pentru studii de prefezabilitate şi fezabilitate, cu destinaţia „Autostrada Iaşi Târgu Mureş”.
Mai precis, lângă cei 20,8 milioane RON deja prevăzuţi în bugetul ministerului respectiv, cu această destinaţie, colegii liberali solicită încă 20 milioane.
Respingerea amendamentului înseamnă, dacă ne luăm după comunicatul de presă al domnului Fenechiu, că a fost abandonat proiectul autostrăzii Est-Vest, că PDL şi UDMR se opun acestuia, etc, etc.
În realitate, spre ştiinţa distinşilor parlamentari ieşeni, stăm aşa:
• După cum a promis la Iaşi ministrul Radu Berceanu, licitaţia pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii s-a finalizat, iar contractele au şi fost încheiate.
Termenul de execuţie al studiului de fezabilitate (un an de la încheierea contractelor) presupune finalizarea acestuia în acest an – 2010.
• Valoarea datorată de minister pentru acest proiect (circa 4 milioane RON) este pe deplin asigurată în bugetul alocat pe 2010 cu această destinaţie.
Aşadar, după liberali, Bugetul pe 2010 al guvernului PDL nu e bun.
Pentru că PNL preferă guvernării de dreapta concubinajul cu stânga.
Şi atunci, fireşte, strugurii sunt acri...

Niciun comentariu: