luni, 1 aprilie 2013

Nu-i de-ntâi Aprilie. E chiar el, Cucuşor!


Motto:
„Mortul, când e mort, nu mai suferă.
El nu ştie că e mort şi nu simte nimic.
Tot greul cade pe cei din jur.
Aşa e şi cu prostul...”
_____________________________________
Constipat şi când face moale, Cucuşor este un mare admirator al oglinzii.
Deseori cade în adulaţia propriei măreţii, aşa că mai sforăie câte o grozăvie pe Facebook, după care fuge înapoi la oglindă să-şi verifice încruntătura, dacă-i suficient de înspăimântătoare sau nu.
În afară de măreţ, încruntat, ratat şi constipat, Cucuşor mai este şi derutat.
Habar n-are pe unde să se mai aşeze, în complicata morişcă din PNŢDL, mai ales că şi dispoziţiile primite de la patronul lui în aventura politică sunt contradictorii.
Duminica trecută, când ruptura în PNŢDL părea că se produce rapid, comanda a fost „Primul la uşă, maarş!”
Derutat, dar hotărât, Cucuşor a şi zvârlit-o, direct de pe telefon, unde altundeva decât pe Facebook: „E timpul pentru un nou început ...”.
Apoi, ca să fim siguri că am înţeles bine unde bate, a postat fericit şi preluarea de pe-un site, care a tradus pentru necunoscători: „Cu alte cuvinte, momentul plecării din PDL e aproape.” 
Şi apoi, tot în Facebookul vieţii lui pe pământ: „Niciodata nu este prea tarziu... Prea tarziu va fi pentru cei care nu au stiut sa respecte principii si sa utilizeze oamenii la deplina lor disponibilitate. Pentru mine nu, nu m-am simtit util la nici macar o zecime din cat as putea oferi. Cand ai 250 de oameni in jur, "prea tarziu" se declina altfel.”
După două zile, când i s-a dat „La loc comanda, că rămânem în partid”, oglinda nu a mai ştiut să-i explice gingaşului derutat ce dracu să facă. Doar i-a fript o încruntătură la fel de derutată ca şi originalul.
Aşa că a mai dat vineri o tură pe la MRU, ca sâmbătă să se răţoiască cu străşnicie la Movilă - „Eu decid unde stau, când şi cu cine. Tot eu decid când plec şi de ce. Ai înţeles asta Petru Movila? Dacă da (te sfatuiesc dealtfel în sensul acesta), spune şi celorlalţi că e indicat să nu calce pe teren minat că îşi vor suporta consecinţele.”
Obosit de atâta luptă, Cucuşorul se mai aşează oleacă la hodină, unde altfel decât pe Facebook. Când colo, ce să vezi?!?
Însăşi izbăvirea – Dan Cârlan şi Ioan Nani au fost cooptaţi în conducerea PSD Iaşi!
Wow!!!
„Mă întreb cum de mai deschid gura acei apărători ai celor doi şi ce rol fundamental mai vor prin PDL cât timp e clar că apărau ceea ce nu merita apărat? Şi ce credibilitate mai vor să aibă? Sugestia mea ar fi să plece şi ceilalţi care au nostalgii sau interese. Ce ziceţi dragi colegi, vorbim despre asta la primul BPJ?”
Şi, uite-aşa, penibilul nostru Cucuşor a ajuns acolo unde i s-a comandat – e primul la uşă!
Numai că pe partea cealaltă, zgăibărând de zor să intre înapoi.
Vă rog eu, daţi-i drumul omului să intre!
Nu de alta, dar cade din nou în dizgraţie dacă-l prinde stăpânul iar falit.
Cât despre "prietenia" noastră, dragă Cucuşor, uite cum o să facem: io te şterg din listă iar tu după aceea te încrunţi la oglindă cât de tare poţi, daa?!?
Numai să nu strigi, că e degeaba. Eu nu te mai aud!
Şi ... le faci viaţa grea celor din listă!

Niciun comentariu: